Brandweer redt samen met baasje hond uit Winschoterdiep

Foto: Dennie Gaasendam

ZUIDBROEK – Aan de Trekweg in Zuidbroek is vanmiddag een hond te water geraakt. De hond en zijn baasje liepen over de dijk toen de hond door vermoedelijk het hoge gras de rand met het water niet heeft gezien. De hond viel daarop in het Winschoterdiep.

Een omwonende heeft getracht met een klein bootje de hond te vangen maar dit mislukte. Net nadat de brandweer ter plaatse kwam nam de eigenaar van de hond plaats in het bootje om er vervolgens achteraan te peddelen. Het baasje noemde meerdere keren de naam van zijn huisdier maar hier trok hij zich niks van aan.

Na enkele tientallen meters gezwommen te hebben was het arme beestje uitgeput. De brandweer, die zelf ook met een bootje naar de plek voer, heeft de ongeveer 70 kilo zware hond met vereende krachten in de boot kunnen tillen. Door de steile wand was het onmogelijk de hond aan wal te tillen. In de haven, even verderop, werd de baas herenigd met zijn viervoeter. Na te zijn afgedroogd konden zowel de hond als het baasje rustig teruglopen naar huis.

Ingezonden door Dennie Gaasendam, DG-Fotografie

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.