Binnen 12 uur 100 km en 3000 hoogtemeters hardlopend over de VAM Berg

Foto ingezonden door Winfried Bats

WIJSTER – De eerste editie van het loodzware RUNFORESTRUN VAM|12 trailrun evenement was dit weekend een groot succes. 150 deelnemers hadden zich aangemeld om afgelopen zaterdag gedurende 12 uur rondes van iets meer dan 3,3 km met 100 hoogtemeters per ronde hard te lopen. Het parcours maakte gebruik van de single track mountainbikeroute inclusief de twee rotspassages. Twee derde nam deel aan de 6 uurs, de rest aan de 12 uurs variant.

Het was een groot succes. De deelnemers waanden zich in Oostenrijk, vonden de route zwaar maar afwisselend en er heerste een gemoedelijke sfeer. “Iedereen hield rekening met elkaar, was vrolijk en genoot van het festival sfeertje” aldus Winfried Bats van evenementen organisatiebureau adam&events uit Gasselternijveen. “Het was al bij voorbaat een zwaar evenement maar het werd ook opeens zomer met temperaturen boven de twintig graden. Het is dan ook geen doosnee wegwedstrijd. Deelnemers kwamen speciaal vanuit onder andere Brabant en Zuid Holland om zich te meten aan de befaamde Drentse berg”.

De winnaar bij de mannen was Jort van Zutphen uit Weidum. Hij volbracht 30 rondes binnen 12 uur wat neerkomt op 100 km met 3000 hoogtemeters. De winnaar bij de dames was Selina van der Vliet uit Soest met 28 rondes. Zij kwam daarmee net twee rondes te kort voor de 100 km.

Een eventuele volgende editie wordt binnenkort besproken.

Info: runforestrun.nl/vam12

Uitslagen: https://runforestrun.nl/alle-evenementen/klassement-vam

Ingezonden met eigen foto’s door Winfried Bats

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.