Jeugd Damclub Winschoten succesvol bij provinciaal Groningse sneldamtitels

Foto gemaakt door Geert Lubberink achterste rij: Bradley, Quinn en Albert voorste rij v.l.n.r.Jona, Deyon en Fianna

WINSCHOTEN, GRONINGEN – Vrijdagmiddag 12 mei werd “traditiegetrouw” het provinciaal Gronings damseizoen voor jeugdspelers afgesloten met het kampioenschap sneldammen voor de categorieën: aspiranten, pupillen, welpen en benjamins. Dit vond, evenals voorgaande jaren, plaats in het Kostverloren Kwartier in de Groningse wijk Kostverloren. Onder auspiciën van de Provinciaal Groningse Dambond (PGD) was de organisatie wederom in handen van Damgenootschap “Het Noorden” uit Groningen. De PGD had hiervoor DV Warffum, Damclub Roden/Leek, Damgenootschap “Het Noorden” Groningen en Damclub Winschoten uitgenodigd hier met hun jeugdspelers aan deel te nemen. De 25 jeugdige deelnemers werkten een zogenaamd rondtoernooi af, onder een speeltempo van “Fischer 5 minuten + 5 seconden per zet”.

Damclub Winschoten acte de préséance
Damclub Winschoten was vrijdagmiddag met 7 jeugdleden afgereisd naar Groningen en nam bij alle categorieën deel. Bij de aspiranten was dat: Jona, bij de pupillen: Deyon, Fianna en Kuba. Bij de welpen: Quinn en tenslotte bij de benjamins: Bradley en Albert. Dit leverde voor Damclub Winschoten twee provinciale titels op, namelijk de 9 jarige Quinn werd kampioen bij de welpen en de 8 jarige Albert bij de benjamins. Daarnaast werd nog zilver behaald door Jona Bos bij de aspiranten. Hiervoor moest Jona barrage spelen tegen Anand Dalaj om de 1e en 2e plaats. Deyon zilver bij de pupillen en Bradley zilver bij de benjamins. Tenslotte werd Fianna 3e bij de pupillen. Kuba was in de pupillenfinale terug te vinden in de middenmoot. Kortom, het meespelen bij zo’n jeugdkampioenschap is al een prestatie op zich. Quinn heeft zich als Gronings kampioen bij de welpen geplaatst voor het NK sneldammen op zaterdag 10 juni in het Zuid-Hollandse Hoornaar. De organisatie van het NK sneldammen voor benjamins was tot 2019 in handen van “Denk en Zet” uit Culemborg. Mede door de coronabeperkingen en dat “Denk en Zet” Culemborg in oktober 2022 is opgeheven, is het NK dammen voor Benjamins (nog) niet weer opgepakt. Benjamins zijn overigens, dit seizoen, spelers geboren in 2015 of later.

Foto gemaakt door Geert Lubberink:

achterste rij:  Bradley, Quinn en Albert

voorste rij v.l.n.r. Jona, Deyon en Fianna

Kuba ontbreekt op de foto.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.