Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Haren

De politie zoekt getuigen van een ongeval die zondag tussen 16.00 en 18.00 uur op de Kirchstraße in Haren plaatsvond. Daar werd tussen de Volksbank en de middelbare school een geparkeerde VW Golf aangereden. De wagen heeft voor 1.500 euro schade aan de achterzijde. Getuigen worden verzocht het politiebureau in Meppen te bellen.

Rhede

Gisteren is tussen 14.10 en 18.00 uur bij een woning aan de Schafsdrift in Rhede ingebroken. De dader kwam doorzocht de ruimtes en ging er met diverse spullen vandoor. De schade wordt op 1.000 euro geschat.

Lathen

Gisteren is tussen 17.40 en 17.5 uur op de parkeerplaats van een supermarkt aan de Große Straße in Lathen een rode Toyota Yaris aangereden. De veroorzaker is er in onbekende richting vandoor gegaan. Over de hoogte van de schade is nog niets bekend.

Aschendorf

Bij een ongeval op de kruising van de Oldenburger Straße met de Mühlenstraße in Aschendorf is vanmiddag om half één een 30 jarige fietsster levensgevaarlijk gewond geraakt. Zij werd over het hoofd gezien door een 29 jarige bestuurder van een vrachtwagen met oplegger. Het slachtoffer kwam onder de wielen van de vrachtwagen terecht. De vrouw is met een traumahelikopter naar een ziekenhuis gebracht. De vrachtwagenchauffeur kwam met de schrik vrij. De kruising is enige uren afgesloten geweest.

Weener/Vellage

Gisteravond werd de brandweer om half negen gealarmeerd voor een brand in een leegstaande woning aan de Fährweg. Tijdens de bluswerkzaamheden bleek er in de gehele woning, met een oppervlakte van 200 vierkante meter, een hennepplantage te zitten. De schade bedraagt een bedrag van zes cijfers. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand en naar de eigenaar van de hennepplantage.

Papenburg

Aan de Fahnenweg in Papenburg is vanmorgen tussen 8.00 en 9.43 uur een grijze Hyundai i20 aangereden. De wagen heeft voor 2.000 euro schade aan de passagierszijde. Over de veroorzaker is niets bekend.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.