Muziektheater De Kanaalstreek speelt Oliver! 

Foto: Ronny

STADSKANAAL – Op 11 en 12 november 2023 speelt Muziektheater De Kanaalstreek uit Stadskanaal deze uit het Engels vertaalde musical, gebaseerd op het boek Oliver Twist van Charles Dickens. Regisseur Marion Maters – Roberti en productieleider Jesse Palsgraaf hebben het klassieke verhaal van het arme weesjongetje een eigentijdse twist gegeven. Na het succesvolle Ciske de Rat pakt Muziektheater de Kanaalstreek opnieuw groot uit, wederom met Joey Heidekamp in één van de hoofdrollen.

Het verhaal 

In de armoedige jaren dertig van de 19e eeuw groeit de weesjongen Oliver Twist op in een oud, somber werkhuis. De omstandigheden waarin hij leeft zijn erbarmelijk en hij komt er al snel achter dat hij voor zichzelf moet opkomen om te ontsnappen aan de strenge leiding van het instituut. Via enkele omzwervingen komt hij uiteindelijk in Londen terecht. Daar ontmoet hij de excentrieke Dodger, die hem voorstelt aan een bende vrienden die samen door de straten van Londen zwerven en hun onderkomen hebben gevonden in een verlaten riool.

Wat gaat het avontuur hem brengen? Zal het Oliver lukken om zijn geluk te vinden?

Moderne productie 

De positieve publiciteit van het afgelopen jaar heeft veel nieuwe leden opgeleverd vanuit de verre omstreken van Stadskanaal en met zijn allen, jong (6) en oud (80), willen we een moderne productie neerzetten waar Stadskanaal trots op mag zijn. Zo zullen we gaan werken met een hypermodern decor op basis van led-panelen dankzij onze hoofdsponsor Qledx uit Zwinderen.

De productie en het creatieve is in handen van fotograaf Jesse Palsgraaf, opgeleid aan de school voor de kunsten in Groningen. Dirigenten Pim de Koning en Robert Gangelhof nemen de muzikale leiding op zich. Dit keer hebben we Marion Maters – Roberti als professionele regisseur aangetrokken, artistiek leider van de populaire kindermusical Oek over het welbekende jongetje uit de oertijd. 

Muziektheater De Kanaalstreek

De vereniging kent een lange geschiedenis, al in 1956 werd de Stadskanaalster Operette Vereniging opgericht. Sinds 2008 gaat de vereniging verder onder de naam Muziektheater de Kanaalstreek. De afgelopen jaren hebben de leden diverse producties uitgevoerd: De musicals Anatevka, Showboat, Oklahoma en De Jantjes, maar ook opera, waaronder  Carmen, Die Zauberflöte en Der Wildschutz.

Na de corona periode kwam de vereniging terug met de musical Ciske de Rat, een daverend succes met twee uitverkochte zalen. 

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.