Wereldkampioen dammen Roel Boomstra geeft simultaan in Winschoten

Foto: Catharina Glazenburg

WINSCHOTEN – Op zaterdag 3 juni a.s. speelt 3-voudig wereldkampioen dammen Roel Boomstra tegen de leden van Damclub Winschoten ter gelegenheid van ruim 100 jaar dammen in Winschoten.


Om 13 uur neemt Roel het op tegen de leden van de damclub aangevuld met jeugdspelers (basisschool) en enkele bewoners van De Tjamme (Oosterlengte) te Beerta. Om de 14 dagen spelen enkele dammers de damclub tegen belangstellende bewoners in het kader van het maatschappelijk damproject Fitter Brein met ondersteuning van de gemeente Oldambt en verschillende samenwerkingspartners.


Na de coronaperiode was de jeugdafdeling van de damclub nagenoeg verdwenen. Bij een groot aantal scholen die daarvoor belangstelling hadden is begonnen met enkele damlessen te geven met als gevolg een grote toeloop van nieuwe jeugdleden.

De simultaan wordt gehouden op zaterdag 3 juni in Cultuurhuis “De Klinker” Mr. D.U. Stikkerlaan 251 in Winschoten en begint om 13.00 uur.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.