Tachtig deelnemers bij tentprotest Ter Apel

Foto ingezonden door Didi Dresscher

TER APEL – Afgelopen nacht was er een landelijke actie voor het Aanmeld Centrum in Ter Apel om de regering op te roepen: “Nooit meer buiten slapen, menswaardige opvang voor iedereen”. Een oproep waar niemand op tegen kan zijn. Wat er de afgelopen zomer zich afspeelde op hetzelfde terrein voor het AC staat menigeen nog op het netvlies gebrand: ons land was door een ondergrens gezakt. De actie was met toestemming van de gemeente Westerwolde georganiseerd door onder andere Perspectief (ChristenUnie-jongeren), Micha Nederland, Migreat, We GaanZeHalen en DeGoedeZaak, ondersteund door meer dan 30 landelijke organisaties en met name de jongerenafdelingen van diverse politieke partijen.


Op de avond van 17 mei verzamelden zich zo’n 80 mensen uit het hele land met tentjes om hun oproep kracht bij te zetten. De sfeer was gemoedelijk en bevlogen. Diverse mensen uit verschillende hoeken hielden korte toespraken en uitten hun zorg over wat er de komende tijd te wachten staat voor de mensen die naar ons land vluchten voor oorlog, honger en geweld met alle gevolgen van dien. Van de Westerwoldse politici kwam onder andere Eize Hoomoedt van GroenLinks Westerwolde langs om met diverse mensen gesprekken aan te gaan en van gedachten te wisselen.

De actie is uitstekend verlopen met veel aandacht van de diverse media. Vandaag startte DeGoedeZaak een handtekeningenactie: klik HIER. De actie is inmiddels door 176 personen ondertekend.

Ingezonden door Didi Dresscher

Foto’s: Roos, Yljo van Donselaar en Didi Dresscher

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.