Wethouder Giny Luth opent de 48ste editie van de Hemelvaartfeesten bij de Rhederbrug

Foto: Jan Glazenburg

BELLINGWOLDE – Vandaag is bij de Rhederbrug de 48ste editie van de Hemelvaartfeesten van start gegaan.

Wethouder Giny Luth opende vanmiddag in de feesttent bij buurtschap De Brug de 48 ste editie van de Hemelvaartfeesten. Dit deed zij na een welkomstwoord door voorzitter van Plaatselijk Belang Rhederbrug: Alex Hillenga. De wethouder zei het een hele prestatie te vinden dat in zo’n kleine gemeenschap al 48 jaar de Hemelvaartfeesten worden georganiseerd. Het had dit jaar de 50 ste editie kunnen zijn als corona geen twee jaar roet in het eten had gegooid. En al zijn de feesten, in vergelijking met vroegere jaren, een stuk kleiner, het plezier is er niet minder om. Jaren geleden stond er niet één, maar twee feesttenten op het trapveldje. Artiesten als BZN en Normaal verzorgden er optredens en de tenten waren bomvol.

Maar ook dit jaar is er muziek, met op de vrijdagavond Solidair, Martin Zemering en Marco Schuitmaker en zaterdagavond zorgen de Tiroler feestband Palemiger Spatzen, samen met DJ Sven, voor veel reuring in de tent. Dit alles is mogelijk door de vele sponsoren en de vrijwilligers van Plaatselijk Belang.

Morgenmiddag komt clown Okidoki langs en zondag is er vanaf 10.00 uur braderie, rommelmarkt en vanaf 12.00 uur een fototentoonstelling met als thema: historische evenementen. Dit wordt georganiseerd door de ARO (Archief Rhederbrug en Omgeving). De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Peter Geurts.

Helaas kon Muziekvereniging Excelsior vanmiddag niet aanwezig zijn. Aangezien buurthuis De Brug momenteel geen beheerder heeft, zit de muziekvereniging zonder repetitieruimte. Ook de dansdemonstratie door Ultimate Gym gaat zaterdagmiddag wegens ziekte niet door. Het bestuur van Plaatselijk Belang hoopt voor de zaterdagmiddag nog een vervangend optreden te kunnen regelen.

Foto’s: Jan Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.