Slag om Bourtange, zaterdag 3 en zondag 4 juni 2023

Foto: Jans Velthuis

BOURTANGE – Het aftellen is begonnen, nog twee weken en de traditionele Slag om Bourtange barst weer los! Wordt de Vesting Bourtange dit jaar ingenomen door de Franse troepen of blijven de Poorten gesloten? Beleef het mee tijdens de Slag om Bourtange op zaterdag 3 en zondag 4 juni aanstaande!

Officieren, kanonniers, grenadiers, infanterie, handelaren, boeren en burgers herbeleven de 19e eeuw. Betreed de Vesting waar soldaten hun kampementen hebben gebouwd en neem een kijkje in het leven van de soldaten begin 1800. Geniet van de muziek en kijk rond bij de handelaren die hun waren aanbieden.

Op diverse plaatsen in en om de vesting vinden zowel op de zaterdag als op de zondag gevechten plaats tussen de verschillende strijdkrachten. Hoor het gebulder van wapens en authentieke kanonnen uit de tijd van Napoleon. Ervaar de spanning en adrenaline van een historische veldslag!

Kom naar Bourtange en maak dit spektakel mee. Kijk voor actuele openingstijden op de website www.bourtange.nl. Museum de Baracquen, met bodemvondsten, is tijdens de Slag om Bourtange gratis toegankelijk.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.