Groningse bibliotheken komen met AI-quiz

Foto: Biblionet


STADSKANAAL, GRONINGEN – Woensdag 31 mei spelen de Groningse bibliotheken op hun jeugdplatform BiebLab een unieke quiz. Deze middag kunnen kinderen meedoen aan een quiz die is samengesteld door kunstmatige intelligentie (AI).


AI Parade in Stadskanaal
In juni komt de AI parade naar de provincie Groningen. De AI Parade is een spannende expositie over kunstmatige intelligentie en de impact die het heeft op onze samenleving. In de bibliotheek van Stadskanaal worden deze maand voor jong en oud talloze activiteiten georganiseerd die het publiek de gelegenheid biedt om kennis te maken met dit snel evoluerende domein.


BiebLab: A.I. Quiz
Ook BiebLab, hét jeugdplatform van de Groningse bibliotheken, duikt in de wereld van AI Woensdagmiddag 31 mei staat BiebLab Live volledig in het teken van kunstmatige intelligentie. De maandelijkse Kahoot Quiz wordt deze maand samengesteld door het AI-programma ChatGPT en dr. Loepf zal de jeugd uitleg geven over deze technologie.


Ben je benieuwd welke vragen ChatGPT bedenkt voor de Kahoot Quiz? Speel mee vanaf de bank en maak kans op prijzen. Schakel woensdag 31 mei om 15.00 uur in bij BiebLab en speel mee via youtube.com/bieblab.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.