Denken aan vroeger bij de fototentoonstelling van ARO, Archiefbeheergroep Rhederbrug en Omgeving

Foto: Jan Glazenburg

BELLINGWOLDE – In de feesttent bij de Rhederbrug richtte het ARO team, Archiefbeheergroep Rhederbrug en Omgeving, vandaag een tentoonstelling met als thema: Historische Activiteiten, in.

ARO is een groepje mensen die de historie van de Rhederbrug en omgeving beheert. Ze hebben veel foto’s, documenten, advertenties en ook films in het archief en zijn ook altijd op zoek naar nieuw historisch materiaal.

Vandaag richtten zij in de feesttent bij de Rhederbrug weer een tentoonstelling in. Dit jaar werd gekozen voor het thema: Historische Activiteiten.

De Rhederbrug kent een rijke historie qua handel, festiviteiten, verenigingen, maar ook de WOII speelde hier een rol. Bie Brugge, zoals ze de buurt in de volksmond noemen, werd en wordt nog steeds veel georganiseerd. In het verleden hebben hier diverse bekende artiesten op het podium gestaan. In de jaren 60 waren er de overbekende speedboatraces, polsstokverspringen over het kanaal en zeskampen. Ook kent/kende de buurt een rijk verenigingsleven.

ARO toonde een overzicht van activiteiten door de jaren heen, zoals o.a., speedboatraces, dansgroepen, vissen, voetbal, kinderspelen, wandel- en fietsclub en niet te vergeten het bezoek van RTV Noord en hun eigen tentoonstellingen.

Met name veel (oud) inwoners van Rhederbrug kwamen vanmiddag een kijkje nemen. Men vond het fijn elkaar weer te ontmoeten en herinneringen op te halen.

Foto’s: Jan Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.