Geslaagde Leutje Sail in Veendam (video-update)

Foto: Willem van der Werf

VEENDAM – Gisteren werd in Veendam een Leutje Sail georganiseerd.

Het nieuwe evenement van Stichting Bogdike gisteren was zeer geslaagd. Bogdike gooide namelijk de trossen los voor een Leutje Sail in Veendam. Dit evenement was een langgekoesterde wens van voormalig Veendammer van het Jaar Peter Panneman. Het was een maritiem gebeuren dat gisteren in en rond de haven aan de Molenstreek -Blankensteinkade in Veendam plaatsvond.

Leutje Sail startte vrijdagavond met een lezing in het Veenkoloniaal Museum door museumdirecteur Hachmer over de veenkoloniale scheepvaart.

Gisteren kwamen diverse schepen en pleziervaartuigen, waaronder museumboot Familietrouw, naar de haven. Op een podium waren optredens van shantykoren, zoals de Scheepsjoagers, de Zeemansvrouwen en shantykoor Opwierde II. Ook waren er verschillende kramen waarin oude ambachten te zien waren en in het water zorgden radiografisch bestuurbare bootjes voor een klein spektakel.

De Paardentram zette eveneens koers naar de haven en het straattheater zorgde met het Octopus Orakel voor vermaak. Daarnaast waren er activiteiten van Summerfun en liepen er piraten rond. Het evenement trok veel bekijks.

Bron: Parkstad Veendam

Foto’s/video: Willem van der Werf

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.