Skeelermarathon op wielerbaan Leer- en Sportpark De Langeleegte

Foto: Catharina Glazenburg

VEENDAM – Op zaterdag 8 juli 2023 organiseert de Stichting Sportpromotie Veendam de KNSB Reggeborgh Marathon Inline Cup op de wielerbaan van het Leer- en Sportpark De Langeleegte. Het doel van de stichting is het organiseren en promoten van sportevenementen in de gemeente Veendam. Na een aantal jaren zonder evenementen door de COVID-19 maatregelen zijn we verheugd weer een nieuw aansprekend evenement in onze gemeente Veendam te kunnen organiseren.

De skeelerwedstrijd is onderdeel van de Reggeborgh Marathon Inline Cup en wordt in samenwerking met de KNSB georganiseerd. Aan de start staan rijders uit heel Nederland die strijden om hun plaats in de eerste- en de topdivisie. De eerste wedstrijd begint om 15.00 uur. De laatste wedstrijd start om 17.30 uur. Voor de deelnemers is het parcours aan de Langeleegte met zijn 1,7 kilometer zeker uitdagend te noemen. Met name door de snelle bochten, de steile klim van het viaduct en de tunnel die iedere ronde genomen moet worden.

Het beloofd dus een spectaculair schouwspel te worden. Bezoekers zijn van harte welkom om de wedstrijden te volgen. De toegang is gratis en men kan onder meer vanaf de hoofdtribune van het Henk Nienhuis Stadion alle wedstrijden goed volgen.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.