Onthulling social sofa in Oude Pekela

Social Sofa bij de Pieter Smitbrug Foto: Jan Glazenburg


OUDE PEKELA –
Op woensdag 24 mei 2023 om 16.00 uur onthult wethouder Lex Kupers, samen met bestuursleden van het Nut Oude Pekela, een social sofa. Een social sofa is een zitbank met mozaïek die op een openbare plek staat. Het doel is om mensen elkaar te laten ontmoeten.

Onthulling social sofa

Ter afronding van het centrumplan Oude Pekela wordt op woensdag 24 mei 2023 om 16.00 uur een social sofa onthuld. Deze zitbank komt naast het zogenaamde Lidoterrein te staan. Zo heb je een mooi zicht op het centrum van Oude Pekela. Deze social sofa is op initiatief van en mede mogelijk gemaakt door de Maatschappij tot Nut van ‘t Algemeen, afdeling Oude Pekela.

Afronding centrumplan Oude Pekela
In de afgelopen jaren is fors geïnvesteerd in het winkelcentrum van Oude Pekela. Er zijn diverse winkelpanden gesloopt, opgeknapt en de bestrating is vernieuwd. Ook is er inmiddels een appartementencomplex gebouwd en in gebruik genomen. Daarnaast heeft Acantus nog woningbouwplannen voor een appartementencomplex aan de Raadhuislaan. Met al deze ingrepen is het leegstandspercentage fors gedaald naar circa 6%.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.