SP Oldambt haalt in vier dagen 300 handtekeningen op in actie tegen rotte kies Winschoten

Foto: SP Oldambt

WINSCHOTEN – Zaterdag 20 mei jongstleden trapte de SP afdeling Oldambt de actie “Wie trekt de rotte kies?” af op de markt in Winschoten. Op hun vaste standplaats tegenover het gemeentehuis in de Langestraat haalde de partij 128 handtekeningen op voor de petitie, waarvoor tevens reeds 133 mensen de online variant hebben ondertekend.

Een grote meerderheid van de ondervraagden spreekt zich dus uit tegen het gevoerde beleid van deze gemeente. De kwestie toont volgens de SP duidelijk aan wat er gebeurt als overheden zich laten leiden door de markt in plaats van oog te hebben voor de burger. Zelfs de veiligheid lijkt in het geding want er zijn meldingen over vallende stukken beton.

De SP gaat de komende tijd door met het verzamelen van handtekeningen in de hoop op die manier het gemeentebestuur in beweging te krijgen. Uit eerdere schriftelijke raadsvragen van andere partijen is namelijk gebleken dat de gemeente er wel iets aan kan doen maar dat hiervoor niet werd gekozen omdat ze in goed overleg waren met de eigenaar van het verpauperde terrein tegenover het oude st. Lucas ziekenhuis in Winschoten. Dit overleg duurt inmiddels meer dan twee jaar.

Klik HIER om de petitie te tekenen

Ingezonden door SP oldambt

 

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.