Voormalige juwelier voert eenmansactie bij Rabobank

Foto: Hemmo Kuiper

STADSKANAAL – Ex-juwelier Henk Oosterhof voerde vanmiddag weer een protestactie voor het pand van de Rabobank in Stadskanaal.

Voormalig juwelier Henk Oosterhof werd in 2015 failliet verklaard. Hij had zaken in Veendam en Stadskanaal. Hij wil dat dit faillissement wordt opgeheven. Volgens de oud-ondernemer is de Rabobank debet aan zijn faillissement, omdat de bank zijn krediet introk.

Daarom voert hij wekelijks een eenmansactie voor het pand van de Rabobank aan de Hemendwarsweg in Stadskanaal. Zo ook vanmiddag. De politie werd opgeroepen ter plaatse te komen voor “verstoring van de openbare orde”. Voor zover bekend was er weinig aan de hand.

Twee jaar geleden demonstreerde Oosterhof ook wekelijks op de stoep voor het kantoor van zijn curator Jan Hein Mastenbroek. De curator vroeg toen de rechter Oosterhof een straat- en contactverbod op te leggen. De beide partijen zijn er toen onderling uitgekomen.

Het juweliersechtpaar Henk en Gerda Oosterhof, beide ruim 70 jaar, wordt er van verdacht grote sommen geld uit hun failliete boedel te hebben onttrokken. De rechtbank veroordeelde hen tot acht maanden cel en een taakstraf. In hoger beroep bleef daar eind 2019 een voorwaardelijke celstraf en een taakstraf van 240 uur van over.

Bron: DvhN en RTV Noord

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.