Brandweer Bellingwolde ging op bezoek bij de bibliotheek

Foto: Jan Glazenburg

BELLINGWOLDE – Vanmiddag kregen kinderen, (groot)ouders en bezoekers in de Bibliotheek van Bellingwolde antwoord op vragen als: hoe is het om brandweerman of -vrouw te zijn? Waarom zijn rookmelders zo belangrijk? En wat moet je eigenlijk doen als thuis de rookmelder piept? 

De brandweermannen- en vrouwen van Brandweer Groningen en Bellingwolde kwamen langs in de bibliotheek van Bellingwolde. Zij lazen voor uit het boekje Lappa PIEP, hielden een brandveiligheidsspreekuur en vertelden hoe het is om bij de brandweer te werken. Natuurlijk namen ze ook een echte brandweerauto mee! Daar mochten de kinderen na afloop even in zitten.

Lappa PIEP: interactief prentenboek
Lappa PIEP is een prentenboek over brandveiligheid, zonder dat het eng wordt. Wat het boek extra speciaal maakt, is dat het tweetalig is uitgevoerd: in het Nederlands en in het Grunnegs. In de illustraties zijn ook typisch Groninger items te vinden. Het interactieve prentenboekje met vriendenvragen en een doe-opdracht is geschikt voor kinderen van 3 t/m 6 jaar en te leen in alle Groninger bibliotheken en schoolbibliotheken. 


Krachten bundelen voor brandveilig leven
Biblionet Groningen en Brandweer Groningen hebben elkaar – beide met een eigen maatschappelijke taak – gevonden op verschillende terreinen. Waar de een staat voor een leven lang leren en ontdekken, staat de ander voor een (brand)veilige Groningse maatschappij. Twee missies die heel goed zijn te combineren op het gebied van informatie, educatie en plezier in lezen.

Foto’s: Jan Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.