Ondanks verwerpelijk gedrag 27-jarige man in Ter Apel geen vervolging voor schennis plegen

Rechtbank Groningen Foto: Jan Doornkamp

TER APEL – Een groepje van vijf mannen schopte op donderdag 18 mei jl. stennis in en nabij winkelcentrum Promenade in Ter Apel. Ze zorgden voor onrust door elkaar te duwen en te trappen. Ook hadden ze een behoorlijke slok op en maken ze veel herrie. Omstanders voelden ongemak. Het was zeker niet de eerste keer dat personen die verblijven in het nabijgelegen aanmeldcentrum voor onrust zorgden in het dorp.

Het ongemak van de omstanders nam toe als op het parkeerterrein bij het winkelcentrum een 27-jarige man op enig moment zijn broek en onderbroek uit deed. Dat werd vanaf enige afstand gezien door een 11-jarig meisje. De politie hield de man aan en er volgde een aangifte door één van de ouders van het kind.

Verwerpelijk, maar geen strafbaar feit

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft deze aangifte en de overige stukken bestudeerd. Daarbij moet het OM beoordelen of er sprake is van een strafbaar feit, in dit geval het plegen van schennis. Hoewel het gedrag van de man zeer verwerpelijk is, heeft het OM moeten besluiten deze zaak te seponeren.

De reden daarvan is dat uit het opgemaakte proces-verbaal niet feitelijk valt vast te stellen dat de betrokken man een seksueel motief had bij het naar beneden trekken van zijn kleding. Dat neemt niet weg dat het gedrag ongepast en schokkend is, zeker in het zicht van kleine kinderen.

Bron: Openbaar Ministerie

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.