Veelerveen Mien Leem verdedigt titel in Veelerveen

Winnaars Kroegentoernooi 2022
Winnaars Kroegentoernooi 2022

VEELERVEEN – Evenals voorgaande jaren staat ook dit jaar de Eerste Pinksterdag in het teken van het Joop Toorn Horeca toernooi, ook wel bekend als het kroegentoernooi. Het team Veelerveen Mien Leem verdedigt dit jaar de titel. Het toernooi begint zondag om 12.00 uur op het sportpark in Veelerveen.

Maar liefst 28 teams hebben zich aangemeld voor deelname. Zij strijden in vier poules om de eerste plaatsen. De uiteindelijke winnaar mag de Joop Toorn Horeca bokaal meenemen. Joop Toorn was de uitbater van het dorpshuis enkele jaren geleden en overleed plotseling. Het horecatoernooi is daarom naar hem vernoemd.

Jarenlang speelden de elftallen op een ‘normaal’ veld, maar sinds vorig jaar is het veld gehalveerd en staan er 7 mensen in het veld, waarvan minimaal één dame. Dit was in 2022 uit nood (er was één veld minder bespeelbaar), maar is zo goed bevallen dat het dit jaar weer om zeventallen gaat op een half veld.

De finalewedstrijden staan gepland rond 17.30 uur, waarna er een prijsuitreiking plaatsvindt. Het altijd gezellige en sportieve toernooi hoopt weer op vele toeschouwers.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.