VVD voorzitter Eric Wetzels spreekt VVD-leden Oost-Groningen

Foto: Gretha Heikens

OUDE PEKELA – Tijdens een goed bezochte avond op 16 mei in MFA De Binding in Oude Pekela heeft op uitnodiging van het bestuur van Netwerk Oost Groningen de landelijk voorzitter van de VVD Erik Wetzels tekst en uitleg gegeven over de gang van zaken bij de partij. “Ik kom om te halen, niet om te brengen” waren zijn eerste woorden en na een korte inleiding werd de avond gevuld met het ingaan op de veelal kritische vragen uit de zaal.


Door de aanwezige VVD leden werden vraagtekens geplaatst bij de kwaliteit van sommige VVD-Kamerleden. Ook werd het betreurd dat de Noordelijke regio’s onvoldoende in de kamer zijn vertegenwoordigd. Men heeft de indruk dat er onvoldoende naar de leden wordt geluisterd. “Nodig de landelijke politici uit voor een goed gesprek” Aldus Wetzels.

Door een aantal aanwezigen werd aangegeven dat het VVD-geluid onvoldoende naar buiten komt. “Er wordt te veel vanuit de coalitie gepraat en te weinig als VVD” aldus een van de aanwezige leden. “Het verhaal van D66 en BBB kennen we wel maar dat van de VVD is nauwelijks te horen”. Een van de aanwezigen suggereerde dat een paar jaar oppositie de partij goed zal doen.

Een avond met veel kritische geluiden maar toch waren de aanwezigen zeer tevreden met het optreden van de VVD voorzitter. Hij werd bedankt met een mand gevuld met streekproducten en de gelaagde avond werd afgesloten met de onvermijdelijke bitterballen.

Ingezonden door Nico Rookmaker

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.