Overweldigende belangstelling bij de Campina Open Boerderijdag bij melkveehouder van Schot in Oude Pekela

Foto: Fred Stötefalk

OUDE PEKELAVandaag werd bij melkveehouder van Schot in Oude Pekela de Campina Open Boerderijdag georganiseerd.

Boerderijen door heel Nederland waren tijdens de Campina Open Boerderijdagen gratis geopend voor publiek. Dit werd dit jaar voor de zestiende keer georganiseerd. Ook boerenfamilies in Groningen stelden hun erf open. Een van hen was melkveehouder van Schot uit Oude Pekela.

Over belangstelling had men niet te klagen. Rond 13.00 uur waren er al ruim 1.100 mensen geweest. De teller stopte uiteindelijk bij 2.475 bezoekers! Kinderen vermaakten zich bij allerlei spellen, zoals zaklopen, een melkrace enz. Ook konden ze worden geschminkt, ze mochten molentjes maken en kalfjes knuffelen. Uiteraard behoorde een kijkje in de stallen en bij de melkmachine ook tot de mogelijkheden. De bezoekers werden getrakteerd op koffie, thee, chocomelk en diverse Campina-producten.

Na afloop kregen kinderen een Campina-medaille mee.

Foto’s: Fred Stötefalk


 Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.