Subsidie voor succesvol internationaal korfbaltoernooi

Foto: Ron Teunissen

STADSKANAAL – Al twee decennia lang organiseert Korfbalvereniging Stadskanaal ’74 een internationaal toernooi. Wat ooit begon als een toernooi voor vier teams, waarvan één Duits team, is nu uitgegroeid tot een internationaal toernooi vanuit de hele wereld. Het toernooi is inmiddels zo populair dat er zelfs een wachtlijst wordt gehanteerd. De korfbalvereniging wil daarom ook het evenement verder uitbreiden. Om dat te ondersteunen stelt de gemeente Stadskanaal over een periode van vijf jaar een subsidie beschikbaar van € 3.000,00 per jaar.

Wethouder Goedhart Borgesius: “Het evenement is uniek in de korfbalwereld. Dat het in Stadskanaal plaatsvindt is natuurlijk heel bijzonder en daar zijn wij trots op”.
Wereldwijd wordt er over dit toernooi gesproken en maakt Stadskanaal bekend in de (korfbal)wereld. Het is een gastvrij en sportief toernooi waar korfbalteams veel voor over hebben om deel te nemen. De subsidie geeft de korfbalvereniging de mogelijkheid om het grootschaliger aan te pakken en het evenement uit te breiden.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.