Activiteiten in Het Groninger Landschap

Foto: Jan Glazenburg

GRONINGEN – Het Groninger Landschap organiseert ook de maand juni weer leuke activiteiten, kijk ook op de website van Het Groninger Landschap voor tijden, prijzen en aanmelden en nog meer leuks!

10 en 11 juni: Groninger Molenweekend. Korenmolens malen graan, pelmolens pellen gort en de poldermolens zorgen ervoor dat het land geschikt is om te bebouwen. Molens zijn karakteristieke en cultuurhistorisch waardevolle gebouwen, en bepalend voor de uitstraling van het typische Groninger landschap. Het Groninger Landschap beheert 15 korenmolens en 3 Amerikaanse windmolens en zet zich in deze te behouden. Vrijwillig medewerkers van Het Groninger Landschap zorgen ervoor dat de molens draaien en het publiek de molens kan bezoeken. 

Check de website voor de openingstijden https://www.groningerlandschap.nl/activiteiten/evenementen-festivals/groninger-molenweekend/

10 juni: Wandeling door de tuin van borg Welgelegen.”Ervaar de grandeur van de siertuin van de Veenborg”. Eén van de uitgangspunten van Het Groninger Landschap is het behoud en versterking van de cultuurhistorische waarden in onze provincie. Een wandeling rond de borg en door de tuin geeft een mooi beeld van de geschiedenis. 

10.00 uur – 17.00 uur bij Veenborg Welgelegen te Sappemeer. De hele dag is een gids aanwezig, het pad is deels verhard dus ook geschikt voor rolstoel gebruikers. 

11 juni: Wat leeft er in de sloot?. Trek je laarzen aan en ga mee! Met schepnet en emmertje mag je naar de sloot om kleine waterbeestjes te vangen. Met behulp van een zoekkaart kun je uitzoeken wat je gevangen hebt. Misschien vang je wel een libellelarve of een waterschorpioen! Kom je ook gezellig langs? We vinden het fijn als je je aanmeldt, zodat we ongeveer weten hoe veel kinderen er langs komen deze middag.

Start om 14.00 uur vanaf Bezoekerscentrum Reitdiep, Wolddijk 103 te Groningen. Gratis deelname, aanmelden kan via de site.

Save the date! 24 juni en 25 juni Hunzefestival rondom Bezoekerscentrum Reitdiep te Groningen. 

Een doe-weekend voor kinderen in het teken van de natuur. Kom naar bezoekerscentrum Reitdiep en doe mee met de spannende en uitdagende activiteiten!

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.