Dartclub Blijham verleent medewerking aan creatief circuit op KC De Wiekslag

Foto: Jan Glazenburg

BLIJHAM – Vanmiddag stond bij KC De Wiekslag het Creatief Circuit op het rooster. Er waren diverse activiteiten, waarbij onder anderen Dartclub Blijham zijn medewerking verleende.

Op KC De Wiekslag te Blijham staat iedere vrijdagmiddag het Creatief Circuit op het rooster. Op deze middag wordt er door de groepen 5 t/m 8 groepsdoorbrekend en vakoverstijgend gewerkt waarbij er een breed scala aan activiteiten wordt aangeboden welke vooral passen bij Kunst&Cultuur, gezond gedrag en Burgerschap. Er wordt regelmatig een les ingevuld door een gastdocent, plaatselijke verenigingen verzorgen workshops en ook de ouderen in het dorp worden soms bij activiteiten betrokken. Zij deden spelletjes zoals Mens erger je niet en sjoelen met de leerlingen.


Vandaag is er een nieuwe cyclus gestart. Dit keer bestaat het aanbod uit: een dramales door een dramadocent, dartles door Dartclub Blijham (DCB), schaakles door een ouder, kookles met algen in samenwerking met ‘Jong leren eten’ en I AM ALGAE. Educatiecentrum Bostuin in Blijham wordt ook weer bezocht. De kinderen, teamleden en andere medewerkers aan het Creatief Circuit ervaren het als een leerzame, leuke middag.

Ingezonden door Harma Hulzebos, Directeur KC De Wiekslag

Het darten vond plaats in de Koningsspil. Vier vrijwilligers van Dartclub Blijham leerden de leerlingen de fijne kneepjes van het spel. Een aantal had het al snel in de vingers; anderen moeten nog flink oefenen.

De dartclub bestond in januari 20 jaar. Dit hebben ze in april gevierd. Als gast kwam toen professioneel darter Ron Meulenkamp naar Blijham. Jan Geertsema van Kip van ’t Spit, De Grill oet Grunn’ zorgde voor de catering.

De dartclub telt 25 leden. Ze darten van september tot april op de donderdagavond van 19.30 tot 23.00 uur op acht dartbanen in de Koningsspil. Nieuwe leden van 12 jaar en ouder zijn van harte welkom. Voor info kijk op deze website of op de Facebookpagina van de dartclub.

Foto’s: Jan Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.