Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Heede

Tussen 30 mei 15.00 uur en 31 mei 7.50 uur is vanaf een bouwplaats aan de Von-Galen-Straße een trilplaat van het merk Wacker Neuson gestolen. De schade bedraagt 2.500 euro.

Weener

Gistermorgen zijn in Weener drie personen het slachtoffer geworden van zakkenrollerij. In een supermarkt aan de Mühlenstraße werd tussen 8.45 en 9.10 uur de lilakleurige kunstleren portemonnee uit de boodschappentas van een 61 jarige inwoonster van Weener gestolen. Tussen 11.15 en 11.3 uur werd een supermarkt aan de Neuen Feldstraße de portemonnee en de telefoon van een 53 jarige vrouw uit Weener gestolen. De portemonnee en de telefoon lagen in een schoudertas die in een fietstas in het winkelwagentje zat. In een drogisterij aan de Kirchhofstraße werd de lichtbruine leren portemonnee uit de handtas van een 82 jarige inwoonster van Weener gestolen. In alle portemonnees bevond zich contant geld en pasjes.

Haren

Tussen 22 mei 10.00 en 2 mei 18.00 uur is een poging gedaan de buitenboordmotor van een bbq boot te stelen. De boot lag aan de steiger van Püntkers Platt in Haren. De daders hadden het hangslot en meerdere schroeven van de motor al los gekregen, maar werden mogelijk tijdens hun bezigheden gestoord.

Tussen 28 mei 12.00 uur en 30 mei 6.15 uur is de achterruit van een geparkeerde zwarte BMW 3 ingeslagen. De wagen stond aan de Brinkerweg in Haren. Voor zover bekend is er niets gestolen.

Gisteren is tussen 15.30 en 18.15 uur op de parkeerplaats aan de Neuer Markt in Haren een witte Mazda 6 aangereden. Hierdoor ontstond schade aan de deur aan de passagierszijde. De schade wordt op 500 euro geschat. Van de dader ontbreekt ieder spoor.

Papenburg

In de avond/nacht van 31 mei op 1 juni is tussen 20.45 en 6.45 uur aan de Russellstraße een truck van het merk MAN aangereden. De wagen heeft voor 1.000 euro schade aan de achterzijde. De politie zoekt de veroorzaker.

Meppen

Gistermiddag is om 15.20 uur een winkel aan de Obergerichtsstraße overvallen. De 59 jarige medewerker werd onder bedreiging van een mes gedwongen geld af te geven. De dader wordt geschat op 50 jaar. Hij is ongeveer 1.85 m lang met een fors postuur. Hij was gekleed in een blauwe trui en een blauwe broek en had een opvallende kloof tussen zijn tanden van het bovengebit.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.