Arie Schrik en Map Bakker gaan met pensioen

Foto ingezonden door Kasper Schomaker

WESTERWOLDE – Na 48 jaar voor de gemeente te hebben gewerkt gaat Arie Schrik met pensioen.

Na ruim 48 jaar gaat Arie Schrik met pensioen. Op 1 mei 1975 is hij bij de toenmalige gemeente Vlagtwedde begonnen als badmeester/zweminstructeur in het openluchtzwembad “Moekesgat” in Ter Apel. Dit onder leiding van Heini ter Veen. “Een pracht mens, een betere leermeester kon ik mij niet wensen”, aldus Arie.

In 1982 nam hij afscheid van het zwembad en kwam Arie in dienst als beheerder van de sporthal en sportaccommodaties in Ter Apel. In de sporthal werden toen overdag de gymlessen gegeven aan het voortgezet onderwijs (Chr. Mavo, Huishoudschool en R.S.G.); de gymlessen van de basisscholen werden gegeven in de gymzalen. Aan het eind van de middag begonnen in alle sportaccommodaties de trainingen voor de jeugd. Daarna waren de trainingen van de senioren.


In samenwerking met de verenigingen werden jaarlijks schooltoernooien gehouden zoals, handbal, zaalvoetbal, volleybal en badminton. Dit leverde vaak prachtige finalewedstrijden op. In de weekenden de competities, toernooien, uitwisselingen, gymnastiek uitvoeringen, Harmonie voorstellingen, Wapen van Vlagtwedde (schermtoernooi), sportnachten (Foster Parents Plan), met demo’s en allerlei sportactiviteiten, karate- en judotoernooien, veel zaalvoetbaltoernooien van de gemeente en diverse verenigingen, Protos Weering, Grunneger Laidjesfestival, kickboks gala enz. In deze hoogtijdagen was de bezetting meer dan 100 uur per week.


Omni-sportvereniging Pegasus bestond uit handbal, volleybal en badminton. Er werd gehandbald op hoog niveau in de 1ste divisie. De tribune was op zondagmiddag dan afgeladen met 500 man publiek. Volleybal speelde met de dames 1 en heren 1 ook op divisie niveau, met totaal 15 teams in de competitie. Badminton speelde competitiewedstrijden en trainingen op de donderdagavond. Koninginnedag (zaalvoetbal plaatselijke verenigingen), Hemelvaart (volleybaltoernooi), Tweede Kerstdag (basketbaltoernooi). Tijdens de kerstvakanties organiseerden vv STA, vv Klooster, later Fc Ter Apel`96, mooie- en strijdlustige zaalvoetbaltoernooien met veel omliggende verenigingen. “Het was een geweldige mooie en gezellig tijd en altijd een volle zaal”, vertelt Arie.

Omdat hij veel affiniteit met de zwemwereld had, werd Arie in 2014 gevraagd om ook de beide zwembaden te coördineren. Hierbij werd op 1 juli 2022 De Barlage toegevoegd.

Na de fusie op 1 januari 2018 was gemeente Westerwolde geboren. Het beheer werd uitgebreid met in totaal 12 accommodaties, waaronder een sporthal, 2 sportzalen, 6 gymzalen en 3 zwembaden.

Naast zijn werk genoot Arie van zijn hobby: waterpolo. Tevens was hij van 1982 – 2016 lid van de vrijwillige brandweer Ter Apel.

Arie vond het een fijne bijkomstigheid dat hij door zijn werk met veel mensen en verenigingen in contact is gekomen, waaraan hij veel kennissen heeft overgehouden.

Zijn echtgenote Map, die naast kantinebeheerster vanaf 1999 ook als assistent beheerder sporthal & accommodaties werkte, heeft dit altijd met veel plezier gedaan. Samen kijken ze terug op heel veel leuke jaren met, strijdlustige wedstrijden, kampioenschappen, jubilea enz. Ze vinden het fijn dat ze van hun werkgever, de gemeente Westerwolde, de mogelijkheid krijgen om samen afscheid te nemen. Dit vindt plaats op vrijdag 23 juni van 15.30 – 18.30 uur in de kantine van de sporthal Ter Apel.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.