Eerste plaats voor brandweerpost Bellingwolde bij de gewestelijke brandweervaardigheidstoetsen

Foto: Brandweerpost Bellingwolde

EELDE, BELLINGWOLDE – Vandaag is brandweerpost Bellingwolde eerste geworden bij de 2e ronde gewestelijke brandweervaardigheidstoetsen klasse 112 in Eelde. Ze mogen nu deelnemen aan de landelijke finale op 9 september in Boxtel.

Scenario volgens het #ABWC

Op het terrein van terra Next staat een busje met laadklep goederen te lossen en daarbij aanwezig de chauffeur en conciërge. De conciërge bestuurt op dat moment de pompkar, waarmee de pallet met round-up gelost wordt. Bij het oppakken van de pallet raakt de lading beschadigd, waardoor deze begint te lekken en via de laadklep op de grond terechtkomt waar zich een put bevindt. De chauffeur en de conciërge nemen afstand van de gevaarlijke stof en bellen 112 en geven hierbij door dat het om UN-nummer 90/3077 (round-up) gaat.

De chauffeur heeft de vrachtbrief in de bestuurdersdeur zitten en wacht de brandweer op.

Wanneer de brandweer ter plaatse komt en de bevelvoerder begint met uitvragen van zijn informanten (conciërge, chauffeur) zal hij erachter komen dat er verderop in de loods werkzaamheden waren van een corsowijk, waarbij er een technische hulpverlening is ontstaan door het uitdampen van de gevaarlijke stof via de gesloten riolering die in verbinding staat met een put in de loods en een overloop met afsluiter heeft bij de vijver.

Inpandig zijn drie man versuft, waarbij één persoon van een shovel is gevallen en daarbij is gespiesd door een ijzeren pen.

Uitslag: 1e Bellingwolde, 2e Nederhemert, 3e Otterlo, 4e Elburg, 5e Garderen, 6e Smilde, 7e Lienden, 8e Assen-Oost en een 9e plaats voor Harskamp

Brandweerpost Bellingwolde gaat naar de landelijke finale op 9 september in Boxtel.

Foto’s en info: Brandweerpost Bellingwolde, Jacob Musch

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.