Fotoverslag van 100 jaar Metting in Bellingwolde

Foto: Jan Glazenburg

BELLINGWOLDE – Vandaag was het de hele dag feest bij Texaco Metting in Bellingwolde.

Wat begon met de verkoop van turf, later kolen en nog later brandstof voor auto’s en een garagebedrijf aan de Wymeersterweg in Bellingwolde, is nu 100 jaar later uitgegroeid tot een gemakswinkel, met tankstation aan de Hoofdweg. Texaco Metting is een begrip in de regio. Jan Metting (71) heeft inmiddels zijn zaak overgedaan aan schoonzoon Bert Meijer en Edwin Rouppé. In de winkel werken in totaal 19 personen. (Klik HIER voor ons artikel van gisteren en HIER voor de podcast over 100 jaar Metting)

Om het 100 jarig bestaan te vieren werd vandaag alles uit de kast getrokken. Belangstellenden konden er zoals altijd terecht voor brandstof en artikelen uit de winkel en aan de achterzijde stonden voor de kinderen springkussens en werden door Stichting Vijfmei gratis broodjes hamburger uitgedeeld. RTV Westerwolde zond het ochtendprogramma rechtstreeks vanaf het terrein uit. Bart Kruizinga was de “voice over”.

Vanmiddag kwam burgemeester Jaap Velema langs om Jan, Bert en Edwin te feliciteren. Met een door de Wijnprofessor gedoneerde champagne werd een toost uitgebracht. Jazzband Mill Rose zorgde voor de muzikale omlijsting.

Bijzonder was ook het bezoek van de 95 jarige Tiny Jonink-Wegenwijs. Zij werd door Jan Metting in het zonnetje gezet. Mevrouw Jonink kocht haar auto, een Daihatsu Charade uit 1998, vroeger bij Jan Metting. Hij had toen nog zijn garagebedrijf aan de Wymeersterweg. Zij viel voor de wagen omdat het kentekenplaat begon met TJ, haar initialen. Deze auto is nog steeds in haar bezit.

Foto’s: Wietze de Roo en Jan Glazenburg, meer foto’s vindt u HIER.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.