Handbalvereniging Jahn II organiseert kwalificatie toernooi voor het NK Beachhandbal in Venlo

Foto: Hemmo Kuiper

STADSKANAAL – Voor de zesde keer organiseert HV Jahn II dit weekend een Beachtoernooi.

Op maar liefst acht velden wordt dit weekend door HV Jahn II, i.s.m. Beachpark Stadskanaal, het kwalificatietoernooi voor het NK Beachhandbal georganiseerd. Het Nederlands Kampioenschap wordt op 24 en 25 juni in Venlo gehouden Dit jaar wordt er bij zowel de dames als de heren in vijf categorieën gestreden om de titels: Senioren, A-, B-, C- en D-Jeugd. 

Vandaag zijn de wedstrijden voor de jeugd en morgen zijn de dames en heren senioren en A-jeugd aan de beurt om zich voor het NK te kwalificeren.

In eerste instantie was Jahn II benadert om voor de tweede keer het Nederlands Kampioenschap te organiseren. Maar na overleg met het Nederlands Handbal Verbond is besloten het toernooi te verplaatsen naar sportpark Hagerhof in Venlo. Reden hiervoor was dat veel verenigingen bij de NHV hadden aangegeven dat er in de omgeving van Stadskanaal, mede vanwege de TT in Assen, te weinig overnachtingsmogelijkheden zouden zijn.

Foto’s: Hemmo Kuiper

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.