RTV Westerwolde zendt rechtstreeks uit vanaf de Schutsemarkt in Nieuwe Pekela

Foto: Jan de Vries

NIEUWE PEKELA – Op zaterdag 10 juni wordt in Nieuwe Pekela weer de traditionele Schutsemarkt georganiseerd. De markt is van 9.30 tot 17.00 uur langs het Pekelderdiep. RTV Westerwolde zendt het ochtendprogramma rechtstreeks vanaf de Schutsemarkt uit.


In juni 1989 kreeg Nieuwe Pekela een nieuwe vaarroute. Een aanwinst voor de vaar recreatie door Oost-Groningen en voor het dorp. De openingsfestiviteiten bestonden onder andere uit een grote markt annex braderie. Ruim 120 standhouders stelden hun marktkramen aan weerszijden van het Pekelder Diep op. Dit was een groot succes waardoor de handelsvereniging besloot er een terugkerend festijn te maken. De Schutsemarkt werd ‘geboren’.  De Schutsemarkt is begonnen als braderie in 1989 en officieel opgericht in 1990 en wordt sindsdien georganiseerd door enthousiaste vrijwilligers.

De stichting organiseert de jaarmarkt op de 2e zaterdag in juni in Nieuwe Pekela. Elk jaar start het bestuur in januari de activiteiten om van de jaarmarkt weer een succesvol evenement te maken. Naast het bestuur maakt de stichting ook gebruik van zeer betrokken vrijwilligers die de standhouders begeleiden naar hun standplaats, vragen van standhouders beantwoorden of eventuele kleine problemen ter plekke oplossen. Samen met de vele vrijwilligers maken we er voor de standhouders en haar bezoekers een gezellige markt van.

Zaterdag 10 juni van 9.30 tot 17.00 uur. RTV Westerwolde zendt ’s ochtends live vanaf de markt uit.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.