Gemeente Pekela plaatst container voor “tweede kans spullen” bij het afvalbrengstation

Foto: Catharina Glazenburg (archieffoto)

NIEUWE PEKELA – Bij het afvalbrengstation wordt voor herbruikbare spullen een container geplaatst.

Veel afgedankte spullen en materialen worden naar het afvalbrengstation gebracht. Een deel daarvan verdient een tweede kans. Vandaar dat de gemeente samen met PreZero Nederland en Afeer een extra container gaat plaatsen voor spullen en materialen die wellicht een tweede kans verdienen. Want wat voor de één geen waarde meer heeft is voor iemand anders nog goed te gebruiken. Medewerkers van PreZero gaan de ingebrachte spullen en materialen de rest van het jaar beoordelen en bepalen of het geschikt is om in de ‘hergebruik’ container te plaatsen.

De container wordt periodiek naar de kringloopwinkel van Afeer in Oude Pekela gebracht. Vanuit daar worden de spullen verkocht. Wat niet wordt verkocht gaat na verloop van tijd weer terug naar het afvalbrengstation om definitief te worden gestort.

Samen willen ze proberen om de afvalberg te verminderen en waardevolle grondstoffen terug te winnen. We onderzoeken of het afvalbrengstation nog verder uitgebreid kan worden om hergebruik van nog meer materialen en grondstoffen mogelijk te maken.

Bron: Gemeente Pekela

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.