Recordpoging duimpotjes maken tijdens de Oertijdmarkt in Emmen

Foto ingezonden door Oertijdmarkt

EMMEN – Op 30 juli is tijdens de Oertijdmarkt een recordpoging duimpotjes maken.

Een duimpot is een pot die wordt gevormd door je duim in een bolletje klei te duwen en dan al ronddraaiend, knijpend tussen wijsvinger en duim, de wand dunner te maken. Al in de oudheid werden zo kookpotten en voorraadpotten gemaakt.

Duimpotjes worden al gemaakt sinds de mens ontdekte dat hij kon graven in de bodem en er klei ontdekte. De eerste restanten van potten werden gevonden in China en dateren van 20000 jaar geleden!!

Waarschijnlijk startte het maken van duimpotjes uit noodzaak, om water vast te houden of voeding, maar gaandeweg begon men ook aan het esthetisch aspect te denken en ging men decoraties aanbrengen.

Op 30 juli gaan we een record vestigen. We gaan samen met jullie het grootste aantal duimpotjes maken die ooit in één dag gemaakt zijn. Omdat de eerste duimpotjes in de Oertijd al gemaakt werden hebben we de Oertijdmarkt gekozen om dit record te gaan vestigen.

Met behulp van echte professionals gaan we dit jaar een record duimpotjes maken neerzetten. Elk gemaakt duimpotje doet mee aan de record poging. De opbrengst van dit record zal gedoneerd worden aan stichting het vergeten kind. We zoeken nog mensen die ons tegen een kleine vergoeding willen helpen.

Informatie kun je opvragen op info@oertijdmarkt.nl

De Oertijdmarkt is 30 juli achter het stadion van FC Emmen.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.