Zo’n 450 deelnemers bij de Oost Groninger Rijwiel Driedaagse

WEDDE – Vanmorgen is de Oost Groninger Rijwiel Driedaagse weer van start gegaan.

Dit jaar wordt voor de 36ste keer de Oost Groninger Rijwiel Driedaagse georganiseerd. Het evenement ging vanmorgen van start.

Er zijn weer drie verrassende routes uitgezet van elk maximaal 45 kilometer. De start is bij Dorpshuis De Voortgang aan de Kerkstraat 10 in Wedde. De start is hier elke dag van 09.30 tot 11.00 uur. De deelnemers worden vóór 16.30 uur terug in het Dorpshuis verwacht.

Zo’n 450 deelnemers verschenen vanmorgen aan de start. Ze kregen een routeboekje, een vlaggetje om aan de fiets te hangen en voor onderweg een flesje water en een banaan of appel mee. De route ging via Wedderveer en Blijham naar Winschoten. Daarna over de Peter Smitbrug naar Blauwestad en Midwolda, waar bij De Schakel een pauze kon worden ingelast. Langs het Winschoterbos, de Tjabbestreek en over de Morige en de Oerdeweg ging het weer op Wedde aan.

De route wordt door middel van gele bordjes aangegeven. Onderweg kon men door een vragenlijst in te vullen mee doen aan een prijsvraag.

Morgen rijden de deelnemers door Westerwolde en een deel van Duitsland; donderdag gaat de rit richting de Pekela’s, Onstwedde en Alteveer.

Foto’s: Jan Glazenburg, HIER vindt u alle foto’s

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.