Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Walchum

Gisteravond is om tien uur een 40 jarige medewerker van Der Dorfgrill aan de Hauptstraße in Walchum met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bedreigd. De dader ging er vervolgens met een gering geldbedrag vandoor. De man was 1.85 m lang met een slank postuur. Hij had donker haar en een baard en was gekleed in een donkere jas en broek en droeg donker petje en een rechthoekige zonnebril. Hij sprak accentloos Duits.

Meppen

Bij een ongeval op de Teglinger Hauptstraße zijn gistermiddag om twee uur drie personen gewond geraakt. Het ongeval gebeurde toen een 27 jarige bestuurster van een Opel Corsa door onbekende oorzaak op de linker weghelft belandde. Daar botste ze tegen een vrachtwagen. De vrouw en twee meisjes van 15 en 5 jaar, die bij haar in de auto zaten, raakten daarbij gewond. De 35 jarige vrachtwagenchauffeur kwam met de schrik vrij. De totale schade bedraagt 12.000 euro.

Tussen maandag 17.00 en dinsdag 7.00 uur is vanaf een bouwplaats aan de Haselünner Straße in Meppen 200 meter krachtstroomkabel gestolen. De schade bedraagt 300 euro.

Papenburg

Maandagochtend is op een parkeerplaats aan het Hauptkanal links tussen 8.30 en 9.40 uur een grijze Ford Focus aangereden. De schade bedraagt 1.500 euro. De veroorzaker is onbekend.

Vrijdag is tussen 19.10 en 19.50 uur op een parkeerplaats aan de Deverweg een grijze Opel Vectra aangereden. De schade bedraagt 550 euro. De politie is op zoek naar de veroorzaker.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.