Westerwolde rijgt, tien dagen tuinen en kunst

Foto: Johannes Velthuis

WESTERWOLDE, KANAALSTREEK – Van vrijdag 16 juni t/m zondag 25 juni openen de mooiste tuinen en bijzondere locaties weer hun tuinhekken en poorten voor het publiek. Allemaal in Westerwolde en Kanaalstreek, dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur.  

Alle locatie- en tuineigenaren staan weer enthousiast klaar om hun erven open te stellen voor bezoekers! Westerwolde rijgt, het tiendaags tuin- en kunstevenement, wordt dit jaar gehouden van 16 t/m 25 juni. Er worden dit jaar 19 tuinen/bijzondere locaties aan elkaar geregen! Unieke plekjes in een prachtig landschap! Showtuinen, biologische natuurtuinen en (Engelse) landschapstuinen waarbij het accent ligt op tuinaanleg; kunstenaarstuinen waar de tuin het decor is voor de tentoongestelde kunst, tuinen ingericht voor voedselproductie en theetuinen voor een prettige pauze.

Alle deelnemende (tuin)eigenaren nodigen één of meerdere kunstenaars uit om te komen exposeren in tuin, tuinhuis of serre. Iedere tuin is daardoor een verrassing en er ligt zoals gebruikelijk een klein cadeautje klaar in de vorm van een kraal, waarmee een origineel snoer gemaakt kan worden, als souvenir!

Naast de tuinen zetten ook een aantal Bijzondere Locaties (BL’s) hun deuren deze tien dagen gastvrij en gratis open. Het MOW | museum Westerwolde, Kamp de Beetse en de Oude Stelmakerij Sellingen zijn ook bijzondere plekken om te bezoeken.

Het thema voor 2023 is Tudeltoantje, de Groningse benaming voor het plantje Tagetes, beter bekend als ‘Afrikaantje’. Natuurlijk wordt alles nog gezelliger door optredens van artiesten, van pop tot klassiek, van solo tot koor. Op woensdag 21 juni wordt de Westerwolde rijgt FAIR gehouden, in Smeerling. Het thema is groen en kunstzinnig.

Alle informatie over Westerwolde rijgt is te vinden op: www.westerwolderijgt.nl 

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.