Starterslening: maximumbedrag woning verhoogd naar € 250.000

Foto: Catharina Glazenburg

STADSKANAAL – De starterslening van de gemeente Stadskanaal is vanaf morgen (9 juni 2023) beschikbaar voor woningen met een maximumprijs van € 250.000. Startende kopers kunnen hierdoor sneller een eerste stap zetten op de koopwoningmarkt. Wethouder Egbert Hofstra: “Met deze verhoging willen we meer kansen creëren voor starters om in de gemeente te komen en te blijven wonen. Juist door een starterslening maken starters op de woningmarkt meer kans op een woning die voldoet aan hun wensen.”

De stijging van de huizenprijzen maakt het voor starters op de woningmarkt lastiger om een huis te kopen. Een starterslening kan een duwtje in de rug zijn van starters die een eerste koopwoning willen kopen, maar niet voldoende kunnen lenen bij een bank. Waar het eerst goed mogelijk was om voor € 175.000 een woning te kopen, is dat nu veel moeilijker. Daarom verhoogt de gemeente het topbedrag naar € 250.000. Hiermee zitten we meer op één lijn met buurgemeenten en is het voor een grotere groep beschikbaar waardoor het meer kansen biedt voor starters.

Vanaf 2015 heeft de gemeente Stadskanaal al een startersfonds bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten, die de regeling voor ons uitvoert. De
starterslening overbrugt het verschil tussen de prijs van het huis en het bedrag dat maximaal geleend kan worden bij een bank. De starterslening is een extra leningdeel bovenop de ‘reguliere’ hypotheek. Het maximale leenbedrag is € 30.000.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.