Fabriek de Toekomst van 17 t/m 22 juni opnieuw decor voor omvangrijke eindexamententoonstelling van jubilerend Academie Minerva

Graduation Show 2023 Foto: Harma Kaput

SCHEEMDA – Voor de tweede keer presenteren 140 afgestudeerde kunstenaars, vormgevers en docenten van de bachelor- en masteropleidingen van Academie Minerva (Hanzehogeschool Groningen) hun werk in voormalig strokartonfabriek De Toekomst in Scheemda. Van 17 t/m 22 juni is de historische fabriek het decor van een omvangrijke tentoonstelling en een rijk randprogramma.

Programma

Een speciale editie, want dit jaar is tevens het jubileumjaar van de Academie, die 225 jaar geleden werd opgericht als Academie in de Teken- Bouw- en Zeevaartkunde. Naast de publieke opening op 17 juni om 14:00 uur door Burgemeester Oldambt Cora-Yfke Sikkema, zijn er prijsuitreikingen, foodtrucks, performances en live muziek van onder andere studenten van Minerva Academie voor Popcultuur. In de Minerva Shop in de Machinekamer wordt het werk van studenten verkocht.

Ook het werk van 26 masterstudenten van het Frank Mohr Institute is in de fabriek te zien. Met deze tentoonstelling sluiten de masters Painting, MADtech en iRAP hun tweejarige onderzoek af door hun eindexamenwerken te presenteren aan het publiek.

Scheemda

Academie Minerva verbindt zich aan de maatschappelijke thema’s die spelen in de stad en de regio. Deze tentoonstelling biedt de kans om actief op zoek te gaan naar die verbinding door haar onderwijs met organisaties in de regio samen te brengen. Zo worden er workshops georganiseerd voor leerlingen van het Dollard College en vindt er een panelgesprek plaats over artistieke impact in de regio.

Prijsuitreikingen

Op zaterdag 17 juni worden traditiegetrouw de drie Academie Minerva Awards uitgereikt: de Minerva Award for Fine Art, de Minerva Award for Design en de Kunsteducatieprijs. Later in de week worden ook de winnaars van de Researchprijs, het Reisma van den Burg Stipendium en de nieuwe UMCG Thomassen á Thuessink Jonge Makers Aankoopprijs bekend gemaakt.

Praktische informatie

Op www.academieminerva.nl/graduation staat de meest actuele informatie. Ook kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief en zo altijd direct het laatste nieuws in de mailbox ontvangen.

FUTURE, – Graduation Show ‘23

Bachelors | Masters

17 – 22 juni 2022

Scheemdermeersterweg 37, Scheemda

www.academieminerva.nl

www.instagram.com/academieminerva

www.facebook.com/academieminerva

Ingezonden door Communicatie Minerva

Foto’s: Harma Kaput en Ruben Verkerk

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.