Tijdcollages van Marijke Klamer en Merel Wendt in Huisje Manning

Foto: Jaap Kok

STADSKANAAL – Vanaf 7 juli t/m 29 september 2023 is in Huisje Manning, de tentoonstellingsruimte van het Streekhistorisch Centrum in Stadskanaal, Tijdcollages te zien, een expositie met werk van Marijke Klamer en Merel Wendt. Deze negende presentatie van de expositiereeks Witte Olifanten is een bijzondere editie.

De kunstenaars Marijke Klamer en Merel Wendt, beiden in 2021 afgestudeerd aan Academie Minerva, zijn gevraagd om in een serie keramische objecten te reageren op de collectie van het Streekhistorisch Centrum Stadskanaal (SHC). Dit heeft geresulteerd in een gevarieerde presentatie, waarbij Wendt zich liet inspireren door de glasindustrie in de Kanaalstreek, terwijl Klamer vooral gefascineerd werd door de turfwinning en de verveningsgeschiedenis. De koekjesfabriek van Branbergen die ooit in Musselkanaal stond, bracht de twee kunstenaars er gezamenlijk toe om een serie prachtig geglazuurde ‘speculaasjes’ te bakken.

Witte Olifanten is een podium voor keramische sculptuur; Tijdcollages is de negende tentoonstelling in de reeks die loopt vanaf 2013. Vanaf de eerste expositie draagt het initiatief de titel Witte Olifanten; dit verwijst naar iets dat te kostbaar is om te houden, maar te zeldzaam en mooi om er afstand van te doen.

Klik HIER voor een video.

Ingezonden door Helen Kaemink

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.