Wandel met ons Mee was in Ter Apel en Rütenbrock

Foto: Greetje Dümmer

TER APEL, RÜTENBROCK – Woensdagmorgen heeft de wandelgroep Wandel met ons Mee gewandeld in Ter Apel en Rütenbrock. Hieronder het verslag ingezonden door Greetje Dümmer.

Wandelbeleving Driehoek Ter Apel – De Runde – Rütenbrock 14 km.

Woensdagochtend 26-07-2023 wandeling met WandelMetOnsMee enthousiaste wandelgroep. Deze wandeling stond een beetje in het teken van onze jongste mede wandelaarster Greetje Dümmer tevens onze huis fotografe. En dat wilde ze graag vieren met alle wandelaars, waar ze elke week mee op pad gaat. Dat hebben we dus gevierd en heeft ze geweten, door de vele cadeautjes.


Alvorens te starten met de wandeling eerst lekkere Duitse gebak met koffie etc. De wandeling als Startpunt: Boerderij familie Dümmer (gehucht Munnekemoer). De wandeling ging door Ter Apel (de Maten), vervolgens langs de mooie velden van de Greppel. Richting Emmer-Compascuum. Daarna bleven we het LAW-pad Noaberpad volgen. Via De beek de Runde met zijn prachtige landschap door Drenthe. Deze beek zorgt ervoor dat de Ruiten Aa zijn schone water ontvangt vanuit Bargerveen in Drenthe. Daarna route volgend richting beginpunt. Daarna een stukje Duitsland in naar het dorp Rütenbrock en daar begon het behoorlijk te regenen (jawel we zijn in Duitsland dus nat). Het geluk was we waren al in de buurt van de rooms katholieke kerk (katholieke Sint-Maximiliankerk uit 1870) en konden daar mooi even schuilen, totdat het wat droger werd.

Op de terugweg naar de grensovergang werd het gelukkig weer droog. Daarna via Barnflair – Leidijk naar de Polderputten. Vervolgens verder door Barnflair en dan kom je natuurlijk langs het monument van de Aardappelkraber (menigeen wil hier dan mee op de foto). Daarna door de wijk genoemd naar Burgemeester Beinsdorp en terug naar ons beginpunt. Hier werden we ook nog in de nazit voorzien van de heerlijke groentesoep met Duitse broodjes. Namens de vele wandelaars nog dank voor de goede verzorging familie Dümmer.

Klik HIER voor het fotoalbum

Wil je ook mee op woensdagmorgen!!
En dan wel kunnen wandleen afstanden tussen ± 12 – ± 15 km.
Stuur dan een mail naar onderstaande mailadres.
Dan nemen we contact met je op en krijg je info van de volgende wandeling.
Organisatie WandelMetOnsMee
Mailadres: wandelmetonsmee@ziggo.nl
Onze wandeling(en) deelname is gratis.
Je wandelt op eigen risico en het is je eigen verantwoordelijkheid.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.