Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Bunde

Het grensoverschrijdend politieteam heeft gistermiddag om 17.20 uur op de parkeerplaats Bunderneuland de passagiers van een internationale bus gecontroleerd. De bus was kort daarvoor via de A280 de grens gepasseerd. Hierbij viel een 38 jarige Duitser door de mand. Tegen hem liepen twee arrestatiebevelen. De man had nog een boete van 1.380 euro (of 46 dagen gevangenisstraf) open staan wegens mishandeling. Daarnaast was hij veroordeeld voor zeven maand gevangenisstraf voor mishandeling en het onnodig bellen van hulpdiensten. Tijdens het fouilleren werd een kleine hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen. De man is naar een penitentiaire inrichting gebracht.

(Het grensoverschrijdend politieteam Bad Nieuweschans is een samenwerking tussen: de Koninklijke Marechaussee, der Bundespolizeidirektion Hannover en de Polizeidirektion Osnabrück (Niedersachsen). Het team voert gezamenlijke patrouilles uit in het Duits-Nederlandse grensgebied om grensoverschrijdende misdaden als smokkel, mensenhandel, valsheid in geschrifte, drugshandel, witwassen en motorvoertuigcriminaliteit te bestrijden. Het team is gevestigd in het politiebureau Bunde).

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.