Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Weener

Vannacht is om 2.40 uur de lading van een vrachtwagen in brand gevlogen. De vrachtwagen stond aan de Industriestraße in Weener geparkeerd. De brand werd door een medewerker van een energiecentrale ontdekt. Hij waarschuwde de chauffeur. De brandweer van Weener heeft de lading, die bestond uit gesorteerd afval, geblust. De truck en aanhanger hebben geen schade opgelopen. Hoe de brand is ontstaan is onbekend.

Vannacht zijn de schuifdeuren van een supermarkt aan de Kirchhofstraße in Weener opengebroken. De deuren geraakten hierbij uit de verankering. De politie kwam op het inbraakalarm af. Hoewel de deuren zo ver open stonden dat er iemand doorheen kon lijkt er niets gestolen te zijn. Wel is een verdacht persoon gezien. Het zou gaan om een man van 20-25 jaar, 1.75 m lang met kort haar. Hij droeg een geblokt overhemd met lange mouwen en een lange broek.

Vannacht is tussen 0.30 en 2.15 met een steen een etalageruit van een kleermakerij aan de Norderstraße in Weener ingeslagen. Er zijn een naaimachine en twee naaimanden gestolen. De schade is een bedrag van drie cijfers meldt de politie.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.