Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Bunde

Gistermorgen deed een 74 jarige vrouw aangifte van diefstal van haar schoudertas. Om half elf trok in een supermarkt aan de Neuschanzer Straße een onbekend persoon de zwarte tas, die zij over haar schouder droeg, naar beneden en ging er vandoor. In de tas zat een portemonnee met daarin 15 euro, een bankpas, een rijbewijs, een identiteitskaart en diverse pasjes. De vrouw kon geen signalement van de dader geven. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met het politiebureau in Weener.

Meppen

Gisteravond wilden agenten rond elf uur tijdens een algehele verkeerscontrole op de Rühlermoor in Twist een donkere Audi A4 Avant controleren. De bestuurder ging er echter met hoge snelheid via de L47 in de richting Meppen vandoor. De politie zette de achtervolging in. De rit ging door het centrum van Meppen, onder anderen door de Schullendamm, Marktstiege, Dalumer Straße, Schwefinger Straße en de Zur Schleuse. Nadat de B70 was overgestoken verongelukte het voertuig ter hoogte van de sluis Varloh aan de Königstraße. De twee inzittenden kwamen met de schrik vrij. Ze zijn aangehouden. Weggebruikers die door de achtervolging schade aan hun voertuig hebben overgehouden kunnen zich bij de politie van Meppen melden.

Papenburg

Zondagochtend is om half vier bij woning aan de Hümmlinger Weg in Papenburg een poging tot inbraak gedaan. De daders beschadigden hierbij een deur. De schade bedraagt 500 euro.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.