Bestuurder van auto die gezocht werd na ernstig verkeersongeval in Groningen heeft zich gemeld

Foto: Hemmo Kuiper

GRONINGEN, WINSCHOTEN – Op zondag 21 augustus vond aan de Kraneweg in Groningen een aanrijding tussen een auto en een fietser plaats. De fietser raakte zwaargewond. De bestuurder van de auto is na het ongeval doorgereden.

Rond 9.30 uur kregen agenten melding van een ernstige aanrijding aan de Kraneweg in Groningen. Een fietser bleek aangereden door een auto en was ernstig gewond geraakt. De hulpverlening werd meteen opgestart en het slachtoffer, een 67-jarige man uit Groningen, werd naar het ziekenhuis vervoerd.

Doorgereden
De bestuurder van de auto waarmee de fietser in botsing was geraakt bleek na het ongeval door te zijn gereden. Hij had geen persoonsgegevens achtergelaten. Door oplettende getuigen bleek al snel dat de desbetreffende auto zeer vermoedelijk in de Wassenberghstraat geparkeerd stond. Agenten troffen een beschadigde auto aan. Er werd in omgeving nog uitgekeken naar de bestuurder, maar deze werd niet meer aangetroffen. De auto is afgesleept en in beslag genomen voor onderzoek.

Onderzoek
Opsporing Team Verkeer (OTV) van de politie startte een onderzoek. Agenten hebben gesproken met getuigen en het signalement werd na het ongeval meteen gedeeld via Burgernet. 

Gemeld

De bestuurder heeft zich inmiddels op het politiebureau gemeld. Het gaat om een 21-jarige man uit Winschoten. Hij is aangehouden en zal worden verhoord.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.