Twee Tall Ships bezoeken Delfzijl

Foto: Geert Smit

DELFZIJL – Twee Tall Ships bezoeken Delfzijl

Twee bijzondere Spaanse Tall Ships brengen vanaf 21 augustus een bezoek aan de haven van Delfzijl, zij vertrekken weer op 4 september.
Dit bezoek wordt mede mogelijk gemaakt door de goede samenwerking tussen de eigenaren van deze schepen en DelfSail 24.
Daarnaast stelt Groningen Seaports de ligplaatsen en haar nautische support en kennis ‘om niet’ ter beschikking, als sponsor van DelfSail 2024.

De houten replica ‘Galeon Andalucia’ (47 meter) en de driemastschoener ‘PascualFlores’ (43 meter) liggen aan de Handelskade West, Vak B en zijn opengesteld voor het publiek.
Omdat de schepen niet ‘van de wind’ kunnen leven ondanks de zeilen, worden er rechtstreeks tickets verkocht via: tickets.velacuadra.es. Ook kan men voor het aan boord gaan in Delfzijl een ticket kopen, betaling kan alleen met de pin.
De schepen zijn eigendom van de stichting ‘Fundacion NaoVictoria’, die is gespecialiseerd in het bouwen van houten replica’s en het herstellen van andere historische schepen!
De schepen maken momenteel een Europese Tour, om de bekendheid van hun organisatie – en een deel van hun schepen – ook in West-Europa te vergroten. En doen dat voor eigen rekening en risico.

Bron: delfsail.nl

Foto’s: Geert Smit

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.