RTV Westerwolde 35 uur live voor CliniClowns

Foto: Geert Smit

VLAGTWEDDE – RTV Westerwolde 35 uur live voor CliniClowns

RTV Westerwolde startte vanmorgen om negen uur met een marathonuitzending met als doel geld in te zamelen voor de CliniClowns.
De voorzitter van RTV Westerwolde, Wim Meffert, opende deze radioactie in het programma “De Dag Van Morgen” met Oscar Bolsenbroek, Tedo Swarts en Gretha Donkerbroek.
De actie eindigt na 35 uur morgenavond om acht uur.
Een hele groep van presentatoren en technici zetten zich in voor deze actie: Oscar, Tedo, Eddy, Willeke, Jan (Wietses), Willie, Agnes, Sander, Henk, Michiel, Julian, Dennis, Christiaan, Gert, Jan (de Vries) en Martin.
Vanmorgen om vier uur waren er een groot aantal vrijwilligers bezig met de opbouw en zend klaar maken van de locatie.

Wethouder Giny Luth van de gemeente Westerwolde kwam bij de opening kijken en kocht gelijk een vriendje voor haar knuffelmuis Toet, Toet voelde zich alleen vertelde ze.
Deze knuffels kunt u kopen voor slechts 10 euro bij de tent voor de Studio van RTV Westerwolde van waaruit de uitzending wordt gedaan. Luisteraars kunnen ook tegen een donatie een plaatje aanvragen. 
Natuurlijk kunt u ook gewoon doneren, bij de tent liggen folders met daarop een Q-code om het u gemakkelijk te maken.

CliniClowns doen er alles aan om te zorgen dat zieke kinderen, kinderen met een beperking en mensen met dementie weer even zichzelf kunnen zijn.
Zelf schrijven ze op hun site:
CliniClowns zijn er voor iedereen die bang, onzeker, eenzaam of verdrietig is en de kracht van een lach hard nodig heeft. Een zorgeloos moment met CliniClowns maakt dat zieke kinderen even vergeten dat ze ziek zijn en mensen met dementie of een beperking zich gezien en begrepen voelen.
Dat maakt écht een wereld van verschil; het haalt de positieve kracht in henzelf naar boven. En dat heeft een blijvend effect.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.