Vrijdag barst Waterbei weer los

Foto ingezonden door Pascal Meinders Cityclub Winschoten

WINSCHOTEN – Het Waterbei straattheaterfestival vindt op vrijdag en zaterdag 25 en 26 augustus plaats. U kunt weer geheel kosteloos genieten van de diverse straattheateracts in Winschoten en Blauwestad.

Het festival begint op vrijdag 25 augustus om 20.00 uur met een kleurrijke Parade. Alle artiesten verzamelen zich bij Cultuurhuis De Klinker en trekken in een opvallende optocht naar het Marktplein. Daar kunt u vanaf de kant of vanaf een terras genieten van de talrijke acts tot 22.00 uur. Om de avond af te sluiten, zal de swingende muziekshow van de coverband Flavour u tot 24.00 uur vermaken.

Op zaterdag 26 augustus gaan ze verder met het grootschalige Waterbei-Festival in de binnenstad. Tussen 11.00 en 16.00 uur kunt u op maar liefst twaalf diverse locaties indrukwekkende en zeer gevarieerde acts bewonderen. Van acrobaten tot muzikanten, van dansers tot artiesten – het programma biedt voor ieder wat wils.

Eén van de onmisbare acts op het festival is de Poolse voorstelling Peregrinus, wat ‘vreemdeling’ betekent. In deze voorstelling wordt de zoektocht naar de zin van het leven uitgebeeld zonder woorden. De voorstelling start bij de “ingang van De Raad Mode” aan de Venne om 15.00 uur.

’s Avonds voert om 21.30 uur de Franse theatergroep Transe Express in Blauwestad hun adembenemende voorstelling “MÙ” op. Deze groep staat bekend om hun verbluffende optredens. Transe Express zal u op grote hoogte betoveren met hun spectaculaire stunts en betoverende muziek.

Bron: Waterbei

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.