Waterbei start met kleurrijke parade

Foto: Anita Meis

WINSCHOTEN – Vrijdagavond is het Waterbei straattheaterfestival van start gegaan.

Het festival begon om acht uur met een kleurrijke Parade. Alle artiesten verzamelden zich bij Cultuurhuis De Klinker en trokken in een opvallende optocht naar het Marktplein. De avond werd met een swingende muziekshow van de coverband Flavour afgesloten.

Zaterdag gaan ze verder met het grootschalige Waterbei-Festival in de binnenstad. Tussen 11.00 en 16.00 uur kunt u op maar liefst twaalf diverse locaties indrukwekkende en zeer gevarieerde acts bewonderen. Van acrobaten tot muzikanten, van dansers tot artiesten – het programma biedt voor ieder wat wils.

Eén van de onmisbare acts op het festival is de Poolse voorstelling Peregrinus, wat ‘vreemdeling’ betekent. In deze voorstelling wordt de zoektocht naar de zin van het leven uitgebeeld zonder woorden. De voorstelling start bij de “ingang van De Raad Mode” aan de Venne om 15.00 uur.

’s Avonds voert om 21.30 uur de Franse theatergroep Transe Express in Blauwestad hun adembenemende voorstelling “MÙ” op. Deze groep staat bekend om hun verbluffende optredens. Transe Express zal u op grote hoogte betoveren met hun spectaculaire stunts en betoverende muziek.

Foto’s: Anita Meis

Video: Fred Stötefalk

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.