Zandberg volop in beweging; Brood en Spelen

Foto: André Dümmer

REGIO – De Stichting Zandbergia heeft de komende Nationale Sportweek aangegrepen om in combinatie met de jaarlijkse Granfondo Giro zonder Grenzen en het EK Wielrennen 2023 in Drenthe vanaf vrijdag 15 t/m zondag 24 september volop mogelijkheden aan te bieden om actief in beweging te komen.

Historische gebeurtenissen in dit curieus gelegen kerkdorp (3 gemeenten in 2 provincies) vormen het fundament voor het gecombineerde aktieplan, te weten:

  • de vroegere kerkgang te voet van gelovigen uit de Kanaalstreek naar de Maximilian Kirche in Rütenbrock/D;
  • de rond 1950 jarenlang georganiseerde Ronde van Kavelingen voor amateurwielrenners;
  • de passage van de Giro-etappe Groningen-Münster over de Zandberg en de daaraan verbonden “berg”sprint (Traguardo Volante) op 12 mei 2002.

De gemeente Borger-Odoorn heeft inmiddels enthousiast gereageerd op dit programma. Ook deze gemeente streeft naar meer mogelijkheden de bewegingsarmoede te bestrijden. De tot dusver aangeleverde ideeën worden momenteel op haalbaarheid in kaart gebracht en zo spoedig mogelijk gepubliceerd.

Wel is duidelijk dat hobbyfietsers en wandelaars uit de omgeving maar ook de dan op de Hondsrug, in Westerwolde en het aangrenzende Emsland (Schloss Dankern, campings Haren/Ems en Meppen)  verblijvende toeristen, volop aan hun trekken komen.

Volg daarom de Facebookpagina ZANDBERGIA voor alle aktuele nieuwtjes en mededelingen.

Voor bedrijven zijn er interessante sponsoropties om dit evenement ook een stevig financieel fundament te bieden.

Ingezonden door Wim Mensen

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.