Straattheaterfestival Waterbei weer groot succes

Foto: Anita Meis

WINSCHOTEN, BLAUWESTAD – Het Waterbei straattheaterfestival was weer een groot succes.

Het festival begon vrijdagavond met een kleurrijke Parade. Alle artiesten verzamelden zich bij Cultuurhuis De Klinker en trokken in een opvallende optocht naar het Marktplein. De avond werd met een swingende muziekshow van de coverband Flavour afgesloten. (Klik HIER voor onze foto/videoreportage)

Zaterdag was het grootschalige Waterbei-Festival in de binnenstad. Tussen 11.00 en 16.00 uur kon het publiek op maar liefst twaalf locaties indrukwekkende en zeer gevarieerde acts bewonderen. Van acrobaten tot muzikanten, van dansers tot artiesten.

Eén van de onmisbare acts op het festival was de Poolse voorstelling Peregrinus, wat ‘vreemdeling’ betekent. In deze voorstelling werd zonder woorden de zoektocht naar de zin van het leven uitgebeeld.

’s Avonds voerde in Blauwestad de Franse theatergroep Transe Express in Blauwestad hun adembenemende voorstelling “MÙ” op. Deze groep staat bekend om hun verbluffende optredens. Op grote hoogte betoverden ze de toeschouwers met hun spectaculaire stunts en betoverende muziek. De voorstelling werd afgesloten met vuurwerk.

Foto’s: Anita Meis

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.