SBT Vlagtwedde kijkt met veel voldoening terug op de fietsdriedaagse

Foto: Geert Smit

VLAGTWEDDE – SBT Vlagtwedde kijkt met veel voldoening terug op de fietsdriedaagse.

In de Week der Besten werd door de Stichting tot Bevordering van het Toerisme (SBT) Vlagtwedde opnieuw een fietsdriedaagse georganiseerd. Het betrof de 39e editie van dit traditionele fietsevenement met een viertal routes vanuit Vlagtwedde door Westerwolde met op de tweede fietsdag zelfs een uitstapje naar Duitsland. Op maandag 21, dinsdag 22 en woensdag 23 augustus konden de deelnemers een lange of een korte route fietsen. Voor diegene die één van deze dagen niet in de gelegenheid was te fietsen, was er een inhaaldag op donderdag 24 augustus. De start van de fietstochten was iedere middag bij Turks Specialiteiten Restaurant De Sultan aan de Wilhelminastraat in Vlagtwedde. De deelnemers kregen bij de start van iedere tocht een traktatie mee voor onderweg en na drie routes te hebben gefietst ontvingen alle deelnemers een leuke medaille als herinnering. Uiteindelijk verschenen er dit jaar 415 geregistreerde deelnemers aan de start en op een aantal kleine ongelukjes na verliep de fietsdriedaagse vanuit de organisatie mede door het mooie weer ook dit jaar met de nodige tevredenheid.

De routes van deze fietsdriedaagse zijn andermaal in een mooi boekje verwerkt, zodat de tochten ook nog eens gefietst kunnen worden als daar tijdens de Week der Besten niet direct de mogelijkheid toe was. Voor het verkrijgen van een dergelijk boekje kan men contact op nemen met Jikke Pleiter (jikkepleiter@live.nl)

Met de 40e fietsdriedaagse in het verschiet, kijkt de SBT Vlagtwedde nu al met het nodige enthousiasme vooruit naar de editie van 2024.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.